Recept s medem - medová kachna na hruškách

velikost textu: A A A

Recepty s medem jsou velmi oblíbené a tak není divu, že kachna s medem a hruškami patří k top jídlům každého milovníka dobrého jídla.

Ingredience na recept: kachna s medem a hruškami

10 kuliček celého pepře, 2 větší cibule, 4 ks hřebíčku, 4 hrušky, sůl, 3 lžíce medu do jídla, 2 lžíce medu na potření, 1 kachna, do náplně: 1/4 lžičky rozmarýnu, 8 ks hřebíčku a 1/4 lžičky tymiánu.

Příprava kachny s medem a hruškami

Kachnu omyjte, osolte a potřete medem od včelaře, dovnitř kachny vložte tři poloviny hrušek bez jader, tymián, hřebíček, rozmarýn a kachnu uzavřete. Oloupejte cibuli a nakrájejte na silnější plátky, které položte do olejem vymazaného pekáče a vše jemně posypte pepřem. Pak do pekáče dejte kachnu, přikryjte a v předehřáté troubě pečte půl hodiny na 160 stupňů. Po této době podlijte kachnu vodou a pečte další půl hodinu na 150 stupňů. Nyní přidejte zbytek hrušek nakrájených na osminky, hřebíček a pečte 3/4 hodiny. Po uplynutí této doby odklopte víko, zvyšte teplotu na 180 stupňů, potřete kachnu znovu medem a upečte ji do zlatova (nezapomeňte podlévat výpekem.

Jako příloha jsou vhodné opečené brambor, ovšem nic nebrání ani bramborovým knedlíkům s červeným zelím.

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo, recepty s medem

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách lecivymed.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti - za to se předem omlouváme.