Medové pečivo - pečivo s medem

velikost textu: A A A

Medové pečivo bude milovat úplně každý, protože kombinace medu a oříšků je prostě skvělá.

Ingredience na medové pečivo

500g hladké mouky, 1dcl vody, 250g medu od včelaře, 1/8 stolního másla, 1 vejce, 1 lžička sody, 1 lžička koření (směr anýzu, fenyklu, hřebíčků a skořice), 100g vlaškých ořechů

Příprava medového pečiva

Ve vodě rychle svaříme med a za horka ho nalijeme na 400g maouky (přibližně 100g mouky si dáme stranou) a pořádně promícháme, přidáme máslo a znovu pořádně zamícháme. Necháme vychladnout a vmícháme zbytek surovin až do řídkého těsta. To necháme cca 2 -3 dny uležet a pak lžičkou vytvoříme malé kopečky na plechu, který jsme předtím pořádně vymazali, aby se těsto nespálilo. Těsto lze ozdobit buď kousky ořechů nebo rozemletou směsí z ořechů a upečeme do zlatova.

 

 

Mouku přesejeme a asi 100g dáme stranou. Ve vodě svaříme med a horký roztok nalijeme na zbytek mouky a vařečkou promícháme. Přidáme máslo a znovu dobře promícháme. Po vychladnutí přidáme zbytek surovin až vznikne řídké těsto. Necháme 2-3 dny odležet. Lžičkou tvoříme kopečky na vymaštěném plechu a ozdobíme půlkou ořechu. Pečeme ve střední troubě.

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo, med, recepty s medem

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách lecivymed.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti - za to se předem omlouváme.