Úvod » Články » Medové recepty » Medové pečivo - pečivo s medem
Medové pečivo - pečivo s medem
Medové pečivo bude milovat úplně každý, protože kombinace medu a oříšků je prostě skvělá.
Ingredience na medové pečivo
500g hladké mouky, 1dcl vody, 250g medu od včelaře, 1/8 stolního másla, 1 vejce, 1 lžička sody, 1 lžička koření (směr anýzu, fenyklu, hřebíčků a skořice), 100g vlaškých ořechů
Příprava medového pečiva
Ve vodě rychle svaříme med a za horka ho nalijeme na 400g maouky (přibližně 100g mouky si dáme stranou) a pořádně promícháme, přidáme máslo a znovu pořádně zamícháme. Necháme vychladnout a vmícháme zbytek surovin až do řídkého těsta. To necháme cca 2 -3 dny uležet a pak lžičkou vytvoříme malé kopečky na plechu, který jsme předtím pořádně vymazali, aby se těsto nespálilo. Těsto lze ozdobit buď kousky ořechů nebo rozemletou směsí z ořechů a upečeme do zlatova.
Mouku přesejeme a asi 100g dáme stranou. Ve vodě svaříme med a horký roztok nalijeme na zbytek mouky a vařečkou promícháme. Přidáme máslo a znovu dobře promícháme. Po vychladnutí přidáme zbytek surovin až vznikne řídké těsto. Necháme 2-3 dny odležet. Lžičkou tvoříme kopečky na vymaštěném plechu a ozdobíme půlkou ořechu. Pečeme ve střední troubě.
Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal
Štítky: jídlo, med, recepty s medem
UPOZORNĚNÍ
Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách lecivymed.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti - za to se předem omlouváme.
Informace o přirozené kráse na magazínu pro ženy najde každý.